Group Admins

  • Profile picture of Karim
  • Profile picture of Jean

OpenMusic

Public Group active 6 hours, 24 minutes ago

User group for OpenMusic and computer-aided composition. Visit the Forum for discussions.

Error loading OMTristan in OM 6.12

Author 3 Subscribed Users |
Profile photo of Francesco Vitale
Francesco Vitale

Hi all,
I’m trying to load OMTristan on OM 6.12 (OS X El Capitan), and I get the following error: “Error while loading the library OMTristan:
“No applicable methods for #<standard-generic-function (setf icon) 40E011B864> with args (136 #<interpreted function map-channel 41A002F274>)” (see also the screenshot). Is there a way to get OMTristan working again? Thanks for your consideration and concern.
Best,
Francesco Vitale

Attachments:
  1. omtristan-error-6.12

    omtristan-error-6.12.png

March 19, 2017 at 15:25 #21926
Profile photo of Karim
Karim

HI,

Which OMTristan version are you using ?
K

March 19, 2017 at 15:38 #21930
Profile photo of Francesco Vitale
Francesco Vitale

Dear Karim,
I’m using the last one (3.3), which is said to be compatible with OM 6.10.
Best,
Francesco

March 19, 2017 at 15:58 #21932
Profile photo of Francesco Vitale
Francesco Vitale

Moreover, I can confirm that even the older versions of OMTristan do not work with OM 6.12.
Best,
Francesco

March 19, 2017 at 16:54 #21934
Profile photo of Jean
Jean

This error means that there is a simple Lisp method called ‘om::map-channel’ already defined when OMTristan tries to redefine it as an OMMethod (with “defmethod!”)

However I don’t see or remember any such function having been added in OM 6.12.

Are you sure you have no other code or library loaded when you load OMTristan ?

March 19, 2017 at 17:57 #21935
Profile photo of Francesco Vitale
Francesco Vitale

Dear Jean,
as you can see from the screenshot in my first message, I haven’t loaded any library – except OMChroma, that seems to be loaded by default in OM. Maybe there’s some function in OMChroma that conflicts with OMTristan. I’ll try to delete the map-channel function in the latter. Thanks for your support.
All the best,
Francesco

March 19, 2017 at 18:10 #21939
Profile photo of Jean
Jean

There’s no map-channel either in OMChroma…

ps. OMChroma is not loaded by default in OM. No library is loaded by default.

March 19, 2017 at 18:19 #21940
Profile photo of Francesco Vitale
Francesco Vitale

Yes, Jean, I’ve seen myself that there’s no map-channel in OMChroma (which is loaded automatically only because it was required in the “preferences” file of the workspace). I deleted the map-channel in OMTristan and everything is working fine. Thanks again for your help.
Best,
Francesco

March 19, 2017 at 18:35 #21941

You must be logged in to reply to this topic.

Log in now