Group Admins

  • Profile picture of warusfel
  • Profile picture of T.

Spat

Public Group active 9 hours, 22 minutes ago

User group for Spat, panoramix, ToscA , and ADMix

Eigenmike encoding, issues with order 1 and 3 components

Author 2 Subscribed Users |
Profile photo of LaurentS
LaurentS

(edit: sorry, I don’t know why I switched to french)

Hello everybody!

I have an eigenmike recording, 32 channels. I would like to encode it and decode it with spat. When I use spat.eigenencode~ @order 4 (no mater what the order is, the same issues happen), the outputs for orders 1 and 3 are noise, is that normal?

It is not white noise, and I don’t think either it is a issue with the buffer size (I tried different buffer sizes, up to 2048 samples. Example of this noise enclosed.

Would you have any idea? I could use the MH acoustics encoder but I would rather do everything in spat if possible.

Thanks,

Laurent

  • This topic was modified 3 weeks, 2 days ago by Profile photo of LaurentS LaurentS.
Attachments:
  1. signalBruite.wav
October 30, 2017 at 10:38 #24162
Profile photo of T.
T.

Hello Laurent,

The spat.eigenencode~ object currently shipped with spat is quite buggy.
To be honest, this was an early prototype and I’d recommend not to use it.

The object/algorithm has been completely revamped and it will be included in a forthcoming major release.
I’ll send you a private beta shortly.

Best,
T.

October 30, 2017 at 11:01 #24166
Profile photo of LaurentS
LaurentS

Great, thank you!

Have a nice day.

Laurent

  • This reply was modified 3 weeks, 2 days ago by Profile photo of LaurentS LaurentS.
October 30, 2017 at 11:19 #24171

You must be logged in to reply to this topic.

Log in now